Potpisivanjem ugovora s Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju LAG-u Neretva odobreno je 1.917.788,96 EUR bespovratnih sredstava koja će biti utrošena za projekte korisnika sa našeg područja.

Bespovratna sredstva LAG Neretva koristiti će za provedbu LAG intervencija unutar nove Lokalne razvojne strategije LAG-a uključujući provedbu aktivnosti i suradnje, njihovu pripremu, upravljanje strategijom, njezino praćenje i evaluaciju te upravljanje LAG-om kao i jačanje kapaciteta lokalnih dionika.

Podsjetimo, partnerstvo LAG-a je sastavljeno od dionika iz svih sektora, a povezivanje različitih sektora doprinosi snažnom partnerstvu koje je u mogućnosti kvalitetnije odgovoriti svim izazovima u lokalnoj zajednici. U procesu izrade i provedbe LRS omogućuje se prepoznavanje i poticanje inovativnosti na području LAG-a.

„Zadovoljstvo mi je bilo uručiti važne ugovore iz Strateškog plana RH ukupne vrijednosti 102,9 milijuna eura za provedbu projekata 56 lokalnih akcijskih grupa. Odabrani LAG-ovi za razdoblje 2023.-2027. obuhvaćaju čak 2.410.992 stanovnika, 54.730,23 km² površine RH te će provesti oko 355 natječaja, a između ostalog planira se modernizacija 988 poljoprivrednih gospodarstva i digitalizacija njih 262, kao i ulaganja u proizvodnju obnovljive energije“, izjavila je  ministrica Vučković

Veselimo se novim natječajima!

Osnovne informacije o ugovorenim LAG-ovima za razdoblje 2023.-2027. možete pogledati na poveznici.