Započela dva projekta za mlade Dubrovačko-neretvanske županije

9.1.2018.

Europski dom Dubrovnik pokrenuo je dva projekta namijenjena mladima. Projekti će se provoditi do studenog 2018., a sufinancira ih Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Udruga Europski dom Dubrovnik nositelj je projekta Info-centar za mlade Dubrovačko-neretvanske županije. Osim Dubrovačko-neretvanske županije, partner u provedbi je i Sveučilište u Dubrovniku. Riječ je prvenstveno o informiranju i savjetovanju mladih iz svih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije o temama od njihova interesa i pomaganje mladima da steknu vještine koje će im biti od koristi u osobnom i profesionalnom smislu.

Paralelno s pokretanjem info-centra za mlade, Europski dom Dubrovnik sudjeluje i u izradi županijskog programa za mlade. Nositelj ovoga projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a glavni mu je cilj poboljšanje života mladih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U izradu županijskog programa za mlade bit će uključene udruge mladih i za mlade, jedinice lokalne samouprave te obrazovne, znanstvene, kulturne i socijalne ustanove s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon usvajanja na Županijskoj skupštini ovaj će dokument biti temelj za definiranje županijske politike prema mladima u razdoblju 2018.–2021.

U svrhu utvrđivanja informativnih potreba mladih izrađen je poseban upitnik na poveznici OVDJE  .Svi koji imaju veze s mladima zamoljeni su podijeliti ga na svojim internetskim stranicama, putem mailing lista ili na društvenim mrežama, kako bi ga ispunilo što više mladih iz svih dijelova županije. Rok za ispunjavanje upitnika je 10.1.2018., a nakon obrade odgovora informiranje mladih provodit će se putem individualnih kontakata, radionica, društvenih mreža i internetske stranice dnz-mladi.com, na kojoj će se objavljivati i obavijesti o tijeku izrade županijskog programa za mlade.

Izvori: http://www.dnz-mladi.com/index.php i http://www.edd.hr/index.php

Kalendar događanja

« Siječanj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31